Vznik firmy SVĚRÁKOVÁ s.r.o.

Jmenuji se Václav Svěrák, jsem vyučený soustružník a po škole jsem byl zaměstnán jako montážník, později řidič. V roce 1991, jsem zatoužil po nezávislosti, dal výpověď a začal prodávat knížky na ulici. Manželka stála o větší jistotu, tak jsme spolu otevřely prodejničku kniha-papírnictví na malém městě v Podbořanech.     

Jednoho dne přišla do obchodu zákaznice pro sáčky do vysavačů. Internet neexistoval, tak jsem obvolával velkoobchody a jediná možnost byla zajet do Hlinska, do továrny značky ETA,  kde prý byly k sehnání. Ano byly, ale minimální odběr 1000ks od 1 typu, druhů bylo tehdy 5. Spousta peněz a veliké skladové zásoby nás odradily od koupě a jeli jsme domů s nepořízenou. V noci jsem o tom přemýšlel a ráno již vyráběl stroj na výrobu sáčků do vysavačů.

Dnes vyrábíme společně s našimi dětmi a dalšími 140ti zaměstnanci, kteří jsou součástí naší chráněné dílny, přes 10000 druhů sáčků do všech vysavačů a prodáváme je v našich podnikových prodejnách ve větších městech po celé České  Republice. Jelikož internet vládne světu, najděte si nás i naše sáčky na www.vropap.cz